Donnerstag, 8. November 2018

Corpi straini nazali

Corpi straini nazali

Sunt disponibile câteva tehnici de extragere a corpilor străini , iar alegerea celei mai potrivite depinde de tipul corpului străin intranazal. In general, copiii cu varste cuprinse intre unu si cinci ani sunt mai frecvent implicati in introducerea corpilor straini in nas. Afla cum poti preveni aceste situatii! Prezența unui corp străin în nas apare la copiii mici, care tind să introducă obiecte mici în gură, în nas și în urechi. Corpi străini în nas.


Corpi straini nazali

Deși adesea inofensive. Patologia corpilor străini traheobronşici la copil reprezintă o urgenţă majoră,. Există şi corpi străini nazali. Din joaca , din curiozitate, acesti isi introduc diverse obiecte mici in nas sau in ureche.


Exemple de corpi organici sunt mancarea, cauciucul, lemnul sau buretele. Acest tip de corpi nazali. Cel mai adesea corpii străini nazali se întâlnesc la copiii mici și la pacienții alienați, mai rar la copiii mari.


Corpi straini nazali

Introducerea acestora se face pe . Pot fi animati (insecte) sau inerti(organici sau anorganici). Unii corpi straini pot ajunge in . Adultii, introduc corpi straini de obicei cu scop terapeutic (tampoane de vata sau tifon, introduse si uitate in fosele nazale). Simptome : ♢ In cazuri . Traumatismele nasosinusale( corpii străini nazali , fracturile sinusale).


Extragere de corpi straini nazali. CURS III Epistaxisul. Extracție dop cerumen - ambele urechi. Fibroscopie laringiană. EXTRACTIE CORPI STRAINI NAZALI.


Corpi straini nazali

CAUTERIZARE HEMORAGIE NAZALA. Hemoragia nazala: cauze, tablou clinic in epistaxixul benign, atitudine de urgenta. Cu totul excepţional, pătrund corpi străini nazali pe cale externă, în cursul traumatismelor (accidente de muncă, circulaţie) sau se formează prin depunere de . Badijonare cu nitrat. Biopsie formațiune tumorală în sfera ORL.


Cauterizare cu nitrat de argint pată vasculară. La adulti, in afara de anumiti bolnavi mintali, corpii straini nazali sint rari. Urgenta la acestia este data de patrunderea corpului strain pe cale retrograda coanala, . Lista serviciilor clinicii Cabinet ORL Dr Avasiloaiei: extragere- corpi - straini - nazali Iasi.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts